Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-08-24



Rugpjūčio 23 d. Daunoravos bibliotekoje vyko priešpaskutinis iniciatyvos „Atverkime duris vasarai“ užsiėmimas – muilo gamyba.

Išklausę eigos proceso, išanalizavę ir kruopščiai ištyrinėję naudojamas medžiagas, vaikai ėmėsi darbo, kad kuo greičiau galėtų pasidžiaugti rezultatais. Muiliukams užsiėmimo dalyviai naudojo muilo bazę, rinko tinkamus kvapus ir spalvas, derino blizgučius. Per keletą valandų trukusį užsiėmimą vaikai pagamino po du skirtingos formos, kvapo ir spalvų muiliukus, kuriuos planuojama dovanoti tėvams, klasės auklėtojams.

Kiekvieną vasaros trečiadienį vykusiose veiklose vaikai mokėsi pažinti, rinkti ir džiovinti vaistažoles (bibliotekoje buvo sukurtas ir vis atnaujinamas, papildomas vaistažolių pažintinis stendas).  Mažieji skaitytojai taip pat mokėsi pinti vainikus, susipažino su senosiomis Joninių ir Žolinių šventimo tradicijomis, žaidė gamtoje, piešė, išbandė savo jėgas žaisdami stalo žaidimus, įgijo bibliotekininkystės pagrindų, mokėsi būti knygnešiais, ragavo ir susipažino su sodo/daržo gėrybėmis, įvairiomis temomis laisvai reiškė savo mintis ir idėjas, su dideliu entuziazmu įsitraukė į mezgimo ant grėblio procesą.

A. Paulauskienės inf.

Paskutinio redagavimo data: 2023-08-24