Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-09-14



Visą rugpjūčio mėnesį Jurdaičių kaimo bendruomenė kartu su Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Jurdaičių filialu įgyvendino projektą, kurio tikslas buvo suorganizuoti vasaros užimtumo dienos stovyklą Jurdaičių kaimo vaikams ir jaunimui, skatinant jų kūrybiškumą ir prasmingą poilsį, integruojant socialinę atskirtį patiriančius asmenis į bendruomenę, ugdant įvairiapusį pažinimą, fizinį aktyvumą ir bendruomeniškumą.

Projekte dalyvavo 18 vaikų iki 14 metų amžiaus. Du  jaunuoliai ir 4 mamos savanorės, padėjusios organizuoti suplanuotas veiklas.

Pagal sudarytą dienos stovyklos 6 savaičių programą  kasdien darbo dienomis vyko  23 užsiėmimai, kurių metu buvo siekiama  užtikrinti vaikų ir jaunimo pažinimo, kūrybiškumo, meninių ir bendrųjų įgūdžių ugdymą. Dienos stovykloje buvo sudarytos sąlygos vaikams ne tik užsiimti įvairia menine, kultūrine veikla, bet ir veikla, skirta laiko aktyviam poilsiui lauke bei nesudėtingo maisto pagaminimui. Visos veiklos vyko bendruomenės namų kiemelyje esančioje pavėsinėje arba  bendruomenės namų salėje.

Šiuo projektu  buvo siekiama sustiprinti bendradarbiaujančių organizacijų ir atskirų asmenų suinteresuotumą prisidėti prie vaikų užimtumo ir laisvalaikio  vasaros metu organizavimo ir taip vėliau po projekto  tęsti šias pradėtas veiklas.  Projekto metu įsigytos priemonės (žaidimų staliukas su kėdutėmis mažiesiems, lego konstruktoriai, stalo žaidimai, molbertas bei kiti kūrybiniai rinkiniai)  ir toliau bus pritaikytos veiklose, organizuojant  vaikams įvairius užsiėmimus kaimo bibliotekoje bei bendruomenės namuose.

Įgyvendintas projektas buvo finansuojamas iš valstybės biudžeto lėšų. Paraiška buvo pateikta  Joniškio rajono savivaldybei pagal priemonę „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“. Valstybės biudžeto lėšas  (657,50 Eur)  skyrė LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

D. Užkuraitienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2023-09-14