Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-09-18



Kirnaičių filialas organizavo prisiminimų popietę „Pavartykim mokyklinį albumą“.

Skardžiais varpeliais suskambusi rugsėjo pirmoji daugelį mintimis sugrąžina į mokyklos laikus. Prisiminti vaikystę mokyklos suole kirnaitiškiai rugsėjo pradžioje pakviesti į popietę „Pavartykim mokyklinį albumą“. Į buvusios Kirnaičių pirmosios mokyklos kiemą susirinko gausus būrys popietės dalyvių, mokiniais buvusių prieš penkiasdešimt, šešiasdešimt metų.

Vieni atėjo nešini jurginų, astrų, kardelių žiedais, kiti – nuotraukomis ir albumais, dar kiti – pačių keptais pyragais. Popietėje dalyvavo ir folkloro ansamblis „Klėčia“. Jų padedami prisiminėme ir sudainavome populiariąją dainelę „Plaukė žąselė“. Susėdę po svyrančio gluosnio šakomis vartėme albumus ir dalinomės prisiminimais apie buvusius mūsų gyvenimuose mokytojus ir mokyklas. Apie pirmąją Kirnaičių kaimo mokyklą, kurios belikę tik pamatai, pasakojo buvę šios mokyklos mokiniai Romaldas ir Vytautas.

Nebėra daugelio senųjų pradinių kaimo mokyklėlių, nebėra ir kai kurių mokytojų, bet prisiminimai lieka. Lieka ir nuotraukose išsaugotos mokyklinio gyvenimo akimirkos.

 

D. Paliukienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2023-09-18