Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-09-20



Rugsėjo 20 d. Viešojoje bibliotekoje vyko Rimos Reičiūnienės tapybos darbų parodos „Gamtos spalvų prieglobstyje“ uždarymas.

Nuo rugpjūčio 1 d. Viešosios bibliotekos renginių salėje (3 aukšte) buvo eksponuojama Rimos Reičiūnienės tapybos darbų paroda  „Gamtos spalvų prieglobstyje“. 

R. Reičiūnienė (iš Šiaulių) – savamokslė tapytoja, karantino metu pradėjusi tapyti paveikslus akriliniais dažais. „Daug kas sako, kad esu stipri moteris. Nenoriu būti stipri. Trokštu, kad  kas nors globotų, manimi rūpintųsi, bet tenka viskuo pasirūpinti pačiai ir rasti būdų, kaip atsikratyti liūdesio“, – teigia autorė. Iš pradžių ji tapė mažo formato paveikslus, pamažu pereidama prie didesnių. Mėgstamiausia tema – gamtovaizdžiai. R. Reičiūnienė daug keliauja, todėl savo darbams semiasi idėjų iš kelionių ar patinkančius nuotraukų vaizdus perkelia ant drobės. Didžiausia mokytoja ir patarėja – dukra. Ji taip pat užsiima tapyba, nors dailės mokslų nėra baigusi. Matydama neprastą rezultatą Rima jau svarsto apie kursus pas kokį nors dailininką. Iš viso R. Reičiūnienė yra nutapiusi per 200 įvairių paveikslų.

Parodos uždarymo metu susirinkusiems dalyviams autorė pasakojo, kad tapymas jai yra tarsi terapija, o artimiausiuose planuose – paveiklsų tapymas naudojant dažų liejimo techniką. 

Renginio pradžioje ir pabaigoje muzikinę prgramą atliko Joniškio moterų asociacijos ansamblis „Gaiva“. 

G. Vilčiauskienės inf.
R. Miežytės nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2023-09-22