Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-09-29



Paskutinį rugsėjo penktadienį Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su knygų kūrėjais: rašytoju Mariumi Marcinkevičiumi ir iliustruotoja Lina Itagaki.

Susitikime dalyvavo „Saulės“ pagrindinės mokyklos 4B ir 4C klasių mokiniai. Vaikams buvo pristatyta naujausia Mariaus ir Linos knyga – grafinis romanas – „Mergaitė su šautuvu“. Tai istorija apie mergaitę, kuriai teko kartu su partizanais gyventi bunkeryje, patirti ne vieną nuotykį, išmokti svarbias išlikimo pamokas ir net tapti artiste. Knygos autoriai ne tik papasakojo, kaip gimė knygoje aprašyta istorija, bet dar parodė, kaip knygos spausdinamos spaustuvėse.

Kita pristatyta knyga buvo taip pat Mariaus Marcinkevičiaus – „Superbobutės“. Tai labai linksma istorija apie berniuką Roką, jo močiutę ir močiutės drauges, kurios jaunystėje, pasirodo, buvo tikros slaptosios agentės. Po knygos pristatymo vyko kūrybinės dirbtuvės, kurių metu vaikai turėjo sukurti savo superbobutę ir babamobilį.

Dėkojame Linai ir Mariui už apsilankymą Joniškyje ir puikiai praleistą laiką kartu. Linkime sėkmės kuriant naujas grafines istorijas.

Susitikimas vyko pagal projektą „Įsitrauk 4“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.

D. Kurlienės inf.

R. Miežytės nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2023-10-06