Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-10-06



Spalio 6 dieną Kepalių biblioteka kartu su Kepalių kaimo bendruomene „Ašvinė“ paminėjo Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną. Ta proga senjorams buvo surengtas protų mūšis, kurį parengė ir pravedė Rita Katinaitė.

Renginyje dalyvavo 4 komandos: „TAU studentai“  iš Joniškio Trečiojo amžiaus universiteto, „Satkūnų bitės“ – Satkūnų bibliotekos komanda, „Kiriena“ – Kirnaičių bibliotekos komanda ir Kepalių kaimo komanda „Širdyje dar ne ruduo“. Protmūšį sudarė keturi turai po dešimt klausimų.

Pirmas turas buvo skirtas spalvoms. Jame visi atsakymai buvo iš dviejų žodžių, pvz.: baltasis dramblys ar purpurinis vakaras. Šitame ture gerai pasirodė „TAU studentai“.

Antrasis turas buvo skirtas Žirgo metams, klausimai buvo apie žirgų spalvas, pvz.: „Pasak lietuvių literatūros klasiko, TOKIUS žirgus turėdamas gali ir iš velnio nuotaką pagrobti. Kaip  vadinasi tokio margumo žirgas?“. Žirgų spalvas geriausiai išmanė kepaliečių komanda.

Turbūt pats sunkiausias turas buvo „Spalio 6-oji“. Šiame ture reikėjo atsakyti į klausimus apie  įvairių metų spalio 6 d. įvykius ir tą dieną gimusių žmonių nuopelnus, pvz.: „Ir daug gi galių turi popiežius! Štai 1582 m. jo nurodymu Lietuvoje ir dar 8 valstybėse šios dienos tiesiog nebuvo.  Kas šis „nelaimingas“ popiežius?“. Jame daugiausiai taškų surinko Trečiojo amžiaus universiteto komanda.

Pats smagiausias buvo ketvirtasis – muzikinis turas „Paukščių horoskopas pagal Eugeniją Šimkūnaitę“, kuriame atsakymus rasti padėjo muzika, pvz.: „Kokios mielos JOS, tokios mielos, geros ir spalio mėnesį gimusios mergelės: jos ir kuklios, ir švelnios, ir darbščios, ir labai rūpestingos”. Kas JOS – pasufleruos grupė.“ Ir kaip sufleris skamba „Anties“ daina  „Aš pasitaisysiu“. Šitame ture puikiai pasirodė Kirnaičių ir Satkūnų komandos, surinkusios po 10 taškų.

1-ąją vieta užėmė komanda „Širdyje dar ne ruduo“, surinkusi 28 taškus;

2- oji vieta atiteko komadai „TAU studentai“  (27 taškai);

3 – oji – komandai „Satkūnų bitės“ (26,5 taško);

4 – oji – Kirnaičių „Kiriena“ (20 taškų).

R. Blavaščiūnienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2023-10-13