Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-10-19



Spalio 19 d. Gaižaičių bendruomenės salėje vyko susitikimas su rašytoju, gamtininku, publicistu, visuomenės veikėju Vytautu Almaniu. Pristatyta naujausia autoriaus knyga „Antrasis žemgalių išėjimas“.

Gaižaičių bibliotekos darbuotoja trumpai pristatė knygos autoriaus biografiją, įvardino jo išleistas knygas. Rašytojas išleido publicistines knygas: „Baltųjų vandenų šalyje“ (1973), „Per Ulkero žvaigždyną“ (1979), „Tolstančios salos“ (2016), nuotykių romanus: „Audra susitelkė Korgone“ (1981), „Toli ir arti“ (1985), „Už kalnų namai“ (1992) bei kelionių romaną „Už ribos“ (2017).

Knygos „Antrasis žemgalių išėjimas“ redaktorius – sūnus Andrius, viršelio dailininkė – dukra Rita Almanis. Piešinys vadinasi „Audra Viešučiuose“. Rašytojas V. Almanis pristatė savo knygą, paskaitė ištraukų iš knygos, paminėjo žemgalių-lietuvių žodynėlį žemgalių kalba. Rašytojas pasidalino įspūdžiais iš savo vaikystės, kuri buvo kupina nuotykių, išdaigų, knygų skaitymo džiaugsmo, svajonių keliauti, pasidaryti medinį laivą ir keliauti, ir kitos nuostabios istorijos, kurios yra perteiktos rašytojo knygoje su prasmingomis potekstėmis. Vaiko ir paauglio išgyvenimai ir nuotykiai pasakojami lengvu, įtraukiančiu stiliumi, su humoru. „Nors buvome vaikai, bet vaikų anuomet niekas per daug neglobojo, tad lengvai „integravomės“ į suaugusiųjų pasaulį. Viską matydavome, girdėdavome, dalyvaudavome ir, kaip kartais bardavo mane mama, buvau visur „prasikišęs“. Buvome beveik suaugę, o kartais mus pagirdavo – kaip „seniai“! Tik gal šiek tiek skyrėmės nuo suaugusiųjų tuo, kad šie mėgo pasiskųsti, paverkšlenti, o mums gyvenimas visa laiką būdavo nuostabus, linksmas ir pilnas nuotykių“, – rašoma knygoje „ Antrasis žemgalių išėjimas“. Klausytojai susipažinę su knyga ir jos autoriumi turėjo galimybę įsigyti naują rašytojo knygą su autografu.

 M. Sviderskienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2023-10-23