Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-10-23



Spalio 23 d. bibliotekoje įvyko susitikimas su rašytoju, gamtininku, publicistu,
visuomenininku Vytautu Almaniu ir knygos „Antrasis žemgalių išėjimas“ pristatymas.

Bibliotekininkė trumpai pristatė svarbiausius svečio gyvenimo ir kūrybos faktus. Pirmajai rašytojo knygai „Baltųjų vandenų šalyje“ šiemet sukanka 50 metų (ji yra išleista ir rusų kalba). Naujausios knygos „Antrasis žemgalių išėjimas“ ištraukas skaitė bibliotekininkė ir autorius. Jis renginio dalyviams papasakojo apie kūrybos procesą, minėjo didžiulį norą skaityti, lydintį per visą gyvenimą. Rašytojas su humoru prisiminė vaikystės ir paauglystės nutikimus, pasidalino įspūdžiaisiš naujakurystės gimtajame vienkiemyje pradžios, gyvenimo Altajuje akimirkomis. V. Almanis labai šiltai kalbėjo apie žemgalius – pasak kūrėjo, tai yra pati geriausia tauta, tikrieji žmonės, ir tikrasis šios baltų genties pavadinimas turėtų būti būtent žemgaliai, o ne žiemgaliai. Rašytojas jau užrašęs apie 500 žemgališkų žodžių, pluoštas jų išspausdintas ir pristatomoje knygoje.

Į Linkaičius rašytoją atlydėjęs sūnus Andrius Almanis perskaitė keletą ne tik savo, bet ir mamos Julijos Almanis eilėraščių.

Susitikimas, trukęs beveik dvi valandas, prabėgo nepastebimai. V. Almanis atsakė įrenginio dalyvių klausimus įvairiomis temomis. Skaitytojai turėjo galimybę įsigyti knygų ir gauti autorių autografus. Linkaičių bibliotekai rašytojas padovanojo knygų.

A. Stulginskienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2023-10-24