Apie mus

Naujienos

  2015-04-03



Balandžio 2 dieną Plikiškių filiale surengtas Tarptautinei vaikiškos knygos dienai skirtas piešinių konkursas „Linksmiausias knygos veikėjas“

   Balandžio 2 dieną Plikiškių filiale surengtas Tarptautinei vaikiškos knygos dienai skirtas  piešinių konkursas „Linksmiausias  knygos veikėjas“.
  Bibliotekininkė priminė susirinkusiems šios dienos atsiradimo istoriją, kalbėjo apie linksmų vaikiškų knygelių veikėjų gausybę. Visi kartu prisiminė Pepę Ilgakojinę, raganą Lilę, Emilį iš Lionebergos, Muminuką, Čipoliną ir kitus personažus. Vėliau vaikai nusprendė vieną iš jų pavaizduoti. Kol vaikai  piešė, bibliotekininkė skaitė linksmas ištraukas iš R. E. Raspės knygos „Barono Miunhauzeno nuotykiai“. Daug gerų emocijų vaikams sukėlė pasakojimai apie tai, kaip šis veikėjas sėkmingai paskraidė patrankos sviediniu, ištraukė save už kasos iš pelkės su visu žirgu ir tapo kitų stulbinamų nuotykių dalyviu.
   Konkurso pabaigoje visi pasidžiaugė piešiniais, juos aptarė. Spalvingiausi buvo Jorio ir Mildos piešiniai. Džiugu, kad vaikai pavaizdavo ne tik žinomų, bet ir naujų knygelių veikėjus. Bibliotekininkė artėjančių šv. Velykų proga visiems padovanojo po zuikio pyragėlį ir oro velykaitį, palinkėjo gražių, stiprių margučių.                                                                        

                                                          Aušra Kriščiūnienė             

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09