Apie mus

Naujienos

  2023-11-10



Lapkričio 8 d. Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje viešėjo rašytoja Ilona Ežerinytė.

Knygų vaikams ir paaugliams autorė yra pelniusi ne vieną literatūrinę premiją ir apdovanojimą. Bibliotekoje ji vedė kūrybinio rašymo edukaciją  „Saulės“ pagrindinės mokyklos  8A klasės mokiniams.

Edukacijos tema buvo vaizduotė. I. Ežerinytė kalbėjosi su aštuntokais apie vaizduotės reikalingumą, svarbą, poveikį mokslui ir visai mus supančiai aplinkai, apie dirbtinį intelektą, jo galimybes ir įtaką mūsų gyvenimui. Rašytoja pateikė keletą pavyzdžių iš istorijos, kaip kai kurių rašytojų vaizduotė veikė mokslo raidą, o vienas jų, lietuvių kilmės JAV gyvenęs rašytojas fantastas Algis Budrys, net bendradarbiavo su NASA. Užsiėmimo metu mokiniai atliko atmintį ir vaizduotę lavinančius pratimus. Vieno pratimo metu mokiniams reikėjo atsiminti kuo daugiau žodžių iš dvidešimties pateiktų. Paaiškėjo, kad daugiausiai žodžių įsiminė tie mokiniai, kurie naudojosi tam tikra sistema. Pasirodo, tokių sistemų gali būti ne viena, o rašytoja pristatė vieną iš efektyviausiai veikiančių prisiminimo strategijų. Susitikimo laikas prabėgo labai greitai, o svarbiausia – prasmingai. Renginio dalyviai išgirdo įdomių faktų ir istorijų, atliko atmintį lavinančius pratimus, pasisėmė naujos patirties. Mokiniams teko įjungti mąstymą ir visa tai vyko žaidybine forma.

Susitikimas organizuotas įgyvendinant Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos projektą „Visi po viena saule“, finansuojamą Lietuvos kultūros tarybos ir Šiaulių miesto savivaldybės.

Bibliotekos informacija



Paskutinio redagavimo data: 2023-11-10