Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-11-27



Lapkričio 27 d. Žagarės miesto bibliotekoje vyko edukacinės kaligrafijos dirbtuvėlės, kurias vedė Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklos dailės mokytoja Orinta Orlickienė.

Pirmoje renginio dalyje mokytoja papasakojo apie kaligrafijos atsiradimą, šriftus, rašymo stilius, įrankius. Kaligrafija yra meninis raidžių rašymas, kai prie paprastos raidės pridėjus jai grožio, gracingumo ir puošnumo iš tradicinės raidės formos gauname naują grafinę formą. Šis menas reikalauja kasdienės ir nuolatinės praktikos, įvairių rankos lavinimo pratimų, kantrybės ir užsispyrimo. Rašymas ranka padeda išlaikyti savo individualumą, nes kiekvieno iš mūsų raštas labai individualus ir išskirtinis. Jokia kompiuterinė technika neperteiks tokios šilumos, nuotaikos, kaip ranka rašytas sveikinimas ar laiškas. Kaligrafiją galima traktuoti kaip terapiją, ji padeda atsipalaiduoti, nusiraminti, pakelti nuotaiką.

Antroje renginio dalyje dalyviams buvo skirtos praktinės užduotys: kirsta plunksna rašyti simbolius, raides bei dailyraščiu parašyti sveikinimo tekstą.

Kaligrafijos pamokos vyko pagal Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos projektą „Per knygą ir meną į žmonių širdis 2“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.

Stungių padalinio vyresn. bibliotekininkės Dianos Kidelienės inf. ir nuotr. 


Paskutinio redagavimo data: 2023-11-28