Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-12-04



Gruodžio 4 d. Joniškio Raudonojoje sinagogoje vyko tradicinis Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos padėkos vakaras bibliotekos bičiuliams.

Vakaro pradžioje Viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Gita Vilčiauskienė trumpai apžvelgė 2023-ųjų metų veiklas ir rezultatus. Joniškio rajono savivaldybei dėkota už Viešosios bibliotekos 3-ojo aukšto, rūsio bei laiptinės kapitalinio remonto darbus, prisidėjimą prie bibliotekos įgyvendinamų projektų. Buvo paminėti įgyvendinti Lietuvos kultūros tarybos ir Joniškio rajono savivaldybės finansuoti projektai „Baltųjų debesų lietus: tegul žydi meno ir kūrybos laukas“ (skirtas poetei, Joniškio garbės pilietei Onai Kubiliūtei-Mikalauskienei pagerbti ir įamžinti) bei tęstinis projektas vaikams ir jaunimui „Įsitrauk 4“. Taip pat dėkota už bibliotekos skaitytojų įsitraukimą į Medijų ir informacinio raštingumo mokymus, įvairias akcijas, tokias kaip „Vasara su knyga“, „Atverk duris vasarai“, „Tėčiai skaito“. Pristatytos naujos bibliotekos paslaugos – leidinių išdavimas į knygomatą bei leidinių užsakymas ir nemokamas atsisiuntimas iš bet kurios Lietuvos bibliotekos.

Renginio metu bibliotekos kolektyvą ir skaitytojus sveikino LR Seimo narys Liudas Jonaitis, Joniškio rajono savivaldybės meras Vitalijus Gailius ir vicemerė Vaida Aleknavičienė. Bibliotekos bičiulis iš Joniškio grupinio gyvenimo namų Bronius Žukauskas bibliotekai skyrė savo sukurtą eilėraštį.

Bibliotekos direktorė Jovita Šimkevičiūtė dėkojo Joniškio rajono savivaldybės merui V. Gailiui ir mero komandai už bibliotekoje atliktus kapitalinio remonto darbus, supratingumą, perspektyvos matymą, bibliotekos kolektyvui – už darnų darbą ir pasiektus rezultatus. Nuoširdų AČIŪ tarė  visiems bibliotekos skaitytojams už lankymąsi bibliotekoje ir jos organizuojamuose renginiuose. Taip pat dėkojo partneriams ir bendraminčiams už gražios bičiulystės, partnerystės ryšius bei visiems, kurie aktyviai dalyvavo bibliotekos veiklose, palaikė ir įkvėpė tolesniems darbams.

Tradiciškai vakaro metu ištikimiausiems bibliotekos bičiuliams įteiktos Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos padėkos. Šiais metais padėkos įteiktos:

Polinai Chaidaršinai – už ištikimybę knygai ir bibliotekai.

Jolantai Gvaldei – už aktyvų  naudojamasi Lietuvos viešųjų bibliotekų elektroniniu katalogu ibiblioteka.lt.

Algirdui Kaziuliui – aktyviausiam virtualios bibliotekos ELVIS skaitytojui.

Adelei  Pociuvienei – Jurdaičių socialinės globos namų direktorei už glaudų bendradarbiavimą, supratingumą ir pagalbą prisidedant prie Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Jurdaičių teritorinio padalinio (filialo) veiklų įgyvendinimo.

Birutai Pociūnienei – Joniškio Trečiojo amžiaus universiteto Meninės saviraiškos fakulteto dekanei už aktyvų dalyvavimą bibliotekos edukacinėje veikloje ir kūrybiškumą.

Editai  Tiulenevienei – Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos  bibliotekininkei už kolegiškumą ir darnų bendradarbiavimą.

Daliai Užkuraitienei – už aktyvų dalyvavimą bibliotekos skaitmeniniuose mokymuose ir renginiuose.

Erikai Vitkauskienei – Joniškio rajono švietimo centro Trečiojo amžiaus universiteto koordinatorei, ugdymo karjerai specialistei už puikias idėjas ir bendrystę.

Remigijui Zabulioniui – už aktyvų  naudojamasi Lietuvos viešųjų bibliotekų elektroniniu katalogu ibiblioteka.lt.

Irenai Žvirblienei  – už nuoširdžią  pagalbą, ištikimybę knygai ir bibliotekai.

Antroje vakaro dalyje meninę programą atliko aktorė, dainų autorė ir atlikėja, kraštietė Eglė Ancevičiūtė.

 

Viešosios bibliotekos inf.



Paskutinio redagavimo data: 2023-12-06