Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-07-31



Joniškio Jono Avyžiaus viešoji biblioteka įgyvendina Lietuvos kultūros tarybos remtą projektą „Baltųjų debesų lietus: tegul žydi meno ir kūrybos laukas“.
Liepos mėnesį viešosios bibliotekos languose vyko paroda „Poetė, Joniškio rajono garbės pilietė Ona Kubiliūtė-Mikalauskienė"

Parodoje eksponuojamos Onos Kubiliūtės-Mikalauskienės fotografijos iš įvairių literatūrinių renginių, susitikimų. Onutė buvo visada laukiama Joniškio Jono Avyžiaus bibliotekos viešnia, skaitytoja, bičiulė. Biblioteka turi sukaupusi didelį poetės archyvą.  2017 metais poetės marti Neringa Mikalauskienė bibliotekai padovanojo O. Mikalauskienės Joniškio garbės piliečio medalį, Lietuvos rašytojų sąjungos ir „Audruvės“ literatų klubo nario pažymėjimus ir kt.

Įgyvendinant projektą, vyksta ne tik renginiai, literatūriniai susitikimai su kraštiečiais kūrėjais, bet ir  rūpinamasi skulptūros poetei, Joniškio garbės pilietei Onai Kubiliūtei-Mikalauskienei pastatymu, daliniu finansavimu. Joniškio kultūros bendruomenė jau prieš keletą metų iškėlė idėją – įamžinti Joniškiui svarbios ir mylimos poetės Onos Kubiliūtės-Mikalauskienės atminimą – viename centrinių miesto skverų pastatyti skulptūrą, kuri ne tik primintų garbią poetę, bet ir puoštų miestą, skleistų meno, kultūros dvasią. Joniškio rajono savivaldybė pritarė šiam sumanymui ir finansiškai parėmė. Kita dalis finansavimo atkeliavo iš Lietuvos kultūros tarybos. 2022 metų pabaigoje Joniškio savivaldybės administracija sudarė devynių žmonių komisiją, kuri iš atrankoje dalyvavusių projektų, nugalėtoju išrinko skulptoriaus iš Kauno Artūro Žilinsko kompoziciją.

Bibliotekos inf.

Dalios Norvaišienės nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2023-12-05