Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-12-05



Gruodžio 5 d. Jurdaičių teritoriniame padalinyje vyko kūrybinės dirbtuvės „Kalėdinis knygų skirtukas“.

Artėjant gražiausioms metų šventėms norisi prasmingai praleisti laisvalaikį ir drauge užsiimti kūrybine veikla. Šiandien Jurdaičių socialinės globos namų keturi gyventojai lydimi juos prižiūrinčios darbuotojos pirmą kartą apsilankė kaimo bibliotekoje.

Pradžioje visi susipažino bei apsiprato su nauja aplinka. Paskui drauge aptarėme, ką šią gražią žiemos popietę veiksime. Išsiaiškinome, kas yra knygų skirtukas ir kur jis yra naudojamas. Bibliotekininkė parodė renginio lankytojams įvairiausių spalvų ir dydžių knygų skirtukus. Pradėjome nuo dviejų skirtuko pagrindų. Pirmąjį knygų skirtuką dekoravo kiekvienas savaip su iš anksto paruoštais skrebinimo technika karpytais karpiniais. Kūrybinių užsiėmimų metu visi draugiškai dalinosi priemonėmis ir su džiaugsmu atliko nesudėtingus darbelius. Antrasis knygų skirtukas buvo dekoruojamas iš siūlų ir dovanų juostelių.

Kūrybiškumo ugdymui svarbu atrasti tik tuputį laiko ir šiek tiek noro sukurti tai, kas džiugintų, dar reikia šiek tiek priemonių... jas tikrai turbūt galima atrasti ir savo namuose. O paskui viskas vyksta savaime... pasitelkus fantaziją daroma tai, kas miela, kas padeda atsipalaiduoti. Viskas taip paprasta ir štai stebuklas įvyko, visi knygų skirtukai pagaminti!

Po užsiėmimų visi renginio dalyviai gavo po mažą staigmeną ir drauge pasidžiaugė smagiai praleistu laiku. Palinkėjome vieni kitiems gražių ir prasmingų ateinančių metų. Sutarėme, kad ši grupelė lankytojų dar ne kartą apsilankys bibliotekos veiklose, kur galima prasmingai ir turiningai parleisti savo laisvalaikį.

Jurdaičių filialo vyresn. bibliotekininkės Dianos Užkuraitienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2023-12-06