Renginiai

Įvykę renginiai

  2023-12-21



Gruodžio 14 d. ir 21 d. Bariūnų bibliotekoje vyko advento pasakos skaitymo rytmečiai „Adventinis laikotarpis su pasaka“ Joniškio l/d vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ Bariūnų skyriaus vaikams.

Antrąją advento savaitę bibliotekoje viešėjo Joniškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausioji specialistė Lina Garbenienė ir vyresnioji specialistė Gabrielė Treigotė. Jos vaikučiams skaitė Dainiaus Šukio knygelę „Gimtadienis be torto“. Iš jos vaikai sužinojo, kodėl atsargiai reikia elgtis su ugnimi, ką reikia daryti kilus gaisrui ir kokiu telefonu yra skambinama atsitikus tokiai nelaimei. Šios knygelės tema aktuali šiuo laikotarpiu, kuomet artėja ypatingos metų šventės, per kurias reikia elgtis apdairiai ir saugiai įžiebiant žvakelę ant šventinio stalo.

Paskutiniąją savaitę paskaityti pasaką mielai sutiko Joniškio „Aušros“ gimnazijos vienuoliktos klasės moksleiviai: Gabija Marija Gasiūnaitė ir Tajus Karpavičius. Rytmetys prasidėjo su teatraliniais elementais, kurie paskatino įsitraukti ir vaikus. Mažieji smalsuoliai klausėsi pasakos D. Cali ir M. Soma „Laimės prekeivis“.

„Kartais pati didžiausia laimė būna, net tuščias stiklainėlis“

Vyresn. bibliotekininkės Erikos Vasiliauskaitės-Rašimienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2023-12-28