Duomenų bazės

Duomenų bazės

RIMMER, Kelly

Naujas bestselerių autorės Kelly Rimmer romanas apie meilę ir pasiaukojimą, įkvėptas tikros istorijos apie lenkų pasipriešinimo judėjimo veikėją Ireną Sendler, kurios narsa ir gebėjimas sutelkti žmones per Antrąjį pasaulinį karą padėjo išgelbėti daugiau nei 2500 žydų vaikų.

1942-aisiais jaunoji Elžbieta Rabinek saugiai gyvena savo namuose Varšuvoje, nors ir jausdama, kad už buto sienų tvenkiasi tamsūs debesys. Jai atgrasūs gatvėmis patruliuojantys vokiečiai, primetantys savo įsakymus, tačiau mergina niekad nesusimąstė apie tai, kas vyksta už geto sienų, kur gyvena jos kaimynai žydai. Ir tik susipažinusi su medicinos seserimi Sara ji įsitraukia į pavojingą, bet drąsos ir heroizmo pilną pasaulį. Abi moterys turi teisę patekti į geto teritoriją, todėl stengiasi iš mirties nagų ištraukti kuo daugiau vaikų...

Gelbėdama mažuosius, Elžbieta pamato tikrąsias karo baisybes ir kasdien susiduria su nepakeliama tėvų dilema: atiduoti savo vaiką mylinčioms šeimoms už geto ribų ar regėti, kaip jis miršta nuo bado ir išsekimo. Per vieną tokių operacijų moterys susipažįsta su Gorkų šeima, mėginančia bet kokia kaina išgelbėti savo naujagimę dukterį. Tačiau paaugliui sūnui Romanui Gorkai tai tampa paskutiniu lašu ir taip perpildytoje kančių taurėje – jis sukyla prieš neteisybę, pastatydamas į pavojų Elžbietą ir jos šeimą. Bet ar žiaurūs likimo vingiai gali pažaboti netikėtai užsimezgusią meilę ir beatodairišką laisvės siekį?

Paskutinio redagavimo data: 2024-01-24