Renginiai

Įvykę renginiai

  2024-02-15



Vasario 15 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje buvo pristatytos dvi pasakų knygos vaikams: Alinos Jonaitienės (Joniškis) „Debesėlio pasaka“ ir Intos Bulaitienės (Pakruojis) „Balta varna“.

Joniškietė pedagogė Alina Jonaitienė išleido jau trečią knygą. (Paaugliams skirta „Smiltė“, išleista 2018 m., o romanas „Džiaugsmas pro ašaras, arba meilės istorija po 50-ies“, skaitytojus pasiekė 2019 m.). Ši knyga – skirta patiems mažiausiems skaitytojams. Autorė ne tik sukūrė pasaką, bet ir ją iliustravo piešiniais. Naują Alinos knygą išsamiai pristatė kolegė Vilma Kumpikevičiūtė. Jaunieji skaitovai iš Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos ir M. Slančiausko progimnazijos skaitė pasakos ištraukas. 

Kita pasakų knygos autorė – viešnia iš Pakruojo Inta Bulaitienė. Ji dirba Pakruojo „Atžalyno“ gimnazijoje specialiąja pedagoge, rašo eilėraščius, yra Pakruojo literatų klubo „Židinys“ narė. Jos kūrybą ir naują knygą pristatė klubo vadovė Edita Kurauskienė.  Inta puikiai savo pasaką ir iliustravo. Juodai balti piešinukai žavėjo ir susirinkusius į knygos pristatymą vaikus, ir suaugusius. 

Vijoleta Kuprevičienė

Ritos Mačiukienės nuot.

 

 



Paskutinio redagavimo data: 2024-02-19