Renginiai

Įvykę renginiai

  2024-02-21



Vasario 21 d. surengtoje popietėje „Gražiausias lietuviškas žodis“, skirtoje Tarptautinei gimtosios kalbos dienai, buvo kalbama apie lietuvių kalbos grožį ir reikšmę.

Renginio dalyviai sužinojo, kuriuose Lietuvos miestuose pastatyti paminklai kalbai. Naujausias iš jų – skulptūra „Taškas“ Kaune, skirta unikaliai mūsų abėcėlės raidei „Ė“ įamžinti.

Buvo apžvelgti Metų žodžio ir Metų posakio rinkimų, kuriuos septintą kartą organizavo Lietuvių kalbos draugija, Lietuvių kalbos institutas ir portalas Alfa.lt, rezultatai. Linkaičių kaimo seniūnaitis Juozas Žebrauskas kalbėjo apie tai, kaip svarbu išsaugoti savo tautinę tapatybę, branginti gimtąją kalbą. Popietės dalyviai parašė po vieną gražiausią lietuvišką žodį – tai mama, Lietuva, motina, širdelė, saulė. Regina ir Aidas Jakubkevičiai perskaitė savo kūrybos ketureilių, kurių kiekvienas žodis prasideda ta pačia raide.

Renginio pabaigoje bibliotekininkė pacitavo profesorės Danguolės Mikulėnienės žodžius: „Kalbą reikia vertinti kaip savąją kultūrą, o žodį gerbti taip, kaip gerbiame žmogų“.

A. Stulginskienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2024-02-23