Apie mus

Naujienos



Kovo 21 d. Linkaičių kaimo bendruomenės namuose buvo surengtas Jolantos Petriškienės poezijos knygų pristatymas. Kūrėja išleido jau tris knygas: „Tarp vėjų keturių“ (2021), „Kūryba“ (2023) ir „Tu saule man buvai“ (2023). Apie tai, kad Jolanta rašo eilėraščius, dauguma kaimo gyventojų sužinojo tik praėjusiais metais, kai Joniškio rajono Jono Avyžiaus viešoji biblioteka gavo vieną autorės knygą.

J. Petriškienė papasakojo apie kūrybinio kelio pradžią, atskleidė svarbiausius kūrybos motyvus, perskaitė eilėraščių. Jautrius žodžius ji skyrė brangiausiam žmogui – mamai, kurios anksti neteko. Mamos atminimui skirta trečioji eilėraščių knyga „Tu saule man buvai“.

Autorė dalyvauja Lietuvos kūrybinės raiškos asociacijos „Menų sodas“ veikloje, yra pelniusi padėkos raštų už asociacijos almanachuose paskelbtus kūrinius.

Renginyje dalyvavę Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos Joniškio skyriaus šokėjų kolektyvas „Giedruma“, vadovaujamas Giedros Jarmoškienės ir ansamblio grupė „Sidabrė“ (vadovė Danutė Poliakienė), sukūrė šventišką nuotaiką – dovanojo žiūrovams smagių šokių ir nuotaikingų dainų. Visi norintys popietėje skaitė pasirinktus gražiausius Jolantos eilėraščius. Poezijos gerbėjai įsigijo autorės knygų su autografu.

Bibliotekininkė vakaro dalyviams palinkėjo nepamiršti prasmingų rašytojo Sigito Parulskio žodžių: „Poezija būtina žmogaus gyvenime, tegul tik kaip ryto rasa, bet vis dėlto.“

A. Stulginskienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2024-03-25