Renginiai

Įvykę renginiai

  2024-03-20



Kovo 20 d. Gaižaičių bibliotekoje vyko kūrybinis užsiėmimas „Mano velykinis margutis“, kuriame dalyvavo Joniškio rajono vaiko ir šeimos gerovės centro darbuotoja Renalda Giedraitienė kartu su mamomis, auginančiomis vaikus.

Edukacinio užsiėmimo metu prisiminta, kas yra šv. Velykos, kodėl marginami (dažomi) kiaušiniai. Šeimoms norisi, kad šventės turėtų prasmę, priežastį, paaiškinimą. Mamos dalinosi patirtimi kaip jų namuose švenčiamos Velykos. Romų tautybės mama pasidalino jų kultūroje švenčiamos šventės akcentais.

Kūrybinio užsiėmimo metu dalyvės pasigamino Velykinių puošmenų, dekoravo margučius įvairiomis technikomis, nuoširdžiai džiaugėsi prasmingai praleistu laiku. Kitos Gaižaičių bibliotekos lankytojos dekoravo iš medžio plokštės išpjautas kiaušinio formas, margino putplasčio ir išpūstus tikrus kiaušinius.

Bibliotekos renginių lankytoja Vitalija Petkauskaitė savo dekoraciją puošė kvilingo technika. Įdėta daug pastangų, kruopštumo ir laiko, bet rezultatas stebinantis. Kitos moterys medines kiaušinio dekoracijas ir margučius puošė dekupažo bei skrebinimo technikomis. Ypač išradingi, bibliotekos lankytojos Violetos Liudienės kūrybiniai darbeliai.

Gaižaičių filialo vyresn. bibliotekininkės Monikos Sviderskienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2024-03-25