Apie mus

Naujienos

  2024-03-30



Joniškio Jono Avyžiaus viešoji biblioteka kaip partnerė dalyvauja Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos organizuotame projekte SKAITYMO TURNYRAS.

 Projekto metu kviečiama išbandyti naują sužaidybintą skaitymo skatinimo iniciatyvą Lietuvoje ir taip paskatinti paauglius skaityti ir ugdyti jų atidaus skaitymo, kritinio bei analitinio mąstymo, kūrybiškumo, komandinio darbo įgūdžius. Projekte dalyvauja 5–8 klasių mokiniai iš Šiaulių ir Telšių apskričių.

Kovo 27 d. pirmajame SKAITYMO TURNYRO etape dalyvavo dvi moksleivių komandos iš Joniškio: šeštokų komanda MSP ŠAUNIAUSI iš Mato Slančiausko progimnazijos ir aštuntokų komanda VAUMA iš Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos.

Mėnesį iki turnyro dienos mokiniai skaitė specialistų atrinktas knygas, o turnyro metu dalyvavo konkurencingame žaidime ir remdamiesi perskaitytais kūriniais atsakinėjo į klausimus.

Lengva nebuvo. Komandų daug – po dešimt dviejose amžiaus grupėse. Tačiau abi joniškiečių komandos papuolė į antrą turą, kuris vyks balandžio 30 d. Džiaugiamės ir didžiuojamės šeštokais, užėmusiais antrąją vietą, ir aštuntokais, užėmusiais penktąją vietą. Šaunuoliai!!!

Sėkmės ruošiantis antram SKAITYMO TURNYRO turui!

 

D. Kurlienė

Paskutinio redagavimo data: 2024-04-02