Apie mus

Naujienos

  2015-08-27



Rugpjūčio 26-ąją paskutines vasaros atostogų dienas leidžiantys vaikai užsuko į Plikiškių bibliotekoje organizuotą kūrybinę valandėlę „Medžio dovanos“.

  Rugpjūčio 26-ąją  paskutines vasaros atostogų dienas leidžiantys vaikai užsuko į Plikiškių bibliotekoje organizuotą kūrybinę valandėlę „Medžio dovanos“.
   Susitikimo pradžioje bibliotekininkė susirinkusiems pateikė vienintelį klausimą: „Ką jiems suteikia medis?“. Daugelis manė, kad tai – obuolį, kriaušę, tyrą orą dovanojantis augalas. Kiti prisiminė, kad medis kartais ir gydo, juk mama vasarą skina liepų žiedus, pavasarį geria beržų sulą.  Kuo dar naudingi medžiai buvo galima  sužinoti išsitraukus korteles su medžių pavadinimais ir perskaičius eiliuotas nuorodas, išklausius pasakojimo apie gintaro atsiradimą, medienos panaudojimą buityje. Pasirodo, kad Ramutės Skučaitės eilėraščių knygelėje „Medžio dovanos“ galima rasti daug išminties: iš pušies išeina puikus laivo stiebas, degtukai turi „drebulės švarkelį“, o močiutės ąžuolinėje spintoje telpa daugybė daiktų, kuriuos vaikai net suskaičiavo.  Bibliotekininkė priminė vaikams, kad popierius taip pat gaminamas iš medienos, jis būna skirtingų rūšių: kartonas,  krepinis, laikraštinis, fotopopierius, sviestinis. 
    Antroje susitikimo dalyje vaikai, padedant bibliotekininkei, mokėsi, kaip ilgam išsaugoti patinkantį spalvingą medžio lapą ar žiedą, o tuo pačiu turėti ir skaidrų knygos žymeklį. Naudodami gamtines medžiagas ir vadovėliams aplenkti skirtą plėvelę jie sukūrė gražių darbelių.
    Valandėlės pabaigoje bibliotekininkė paragino vaikus sužinoti dar daugiau apie medžių teikiamas dovanas perskaičius Eugenijos  Šimkūnaitės knygelę „Girios medeliai, žali žaliuonėliai“, o atsisveikino R. Skučaitės eilėraščiu „Knyga“ kartu dėkodama „už knygą mažajam medeliui, kad tąsyk išdygo“...

                                                                                         Aušra Kriščiūnienė,
                                                                              Plikiškių filialo vyr. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09