Renginiai

Įvykę renginiai

  2016-10-12



Spalio 11-12 d. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Bariūnų filiale vyko rytmečiai vaikams „Vaikų muzikos pasaulis“, skirti Pasaulinei muzikos dienai.

   Spalio 11-12 d. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Bariūnų filiale vyko rytmečiai vaikams „Vaikų muzikos pasaulis“, skirti Pasaulinei muzikos dienai.
   Vaikai nuo mažens yra apsupti įvairių garsų, kurie supažindina juos su aplinka, lavina, kuria pasaulėžiūrą. Į rytmečius rinkosi vaikų darželio ugdytiniai. Pirmąją dieną bibliotekininkė Erika Rašimienė pasakojo apie muzikos pasaulį, kuriame sutinkame solistą, chorą, orkestrą, galime pamatyti  ne vieną muzikos instrumentą.
   Susipažinome su keturiomis jų grupėmis. Bibliotekininkė buvo paruošusi garsinės ir vaizdinės medžiagos, visi galėjo išgirsti ir pamatyti, kaip vienas ar kitas instrumentas skamba, atrodo. Vaikams labai patiko arfos, klavesino, vargonų, cimbolų, timpano skleidžiami garsai. Dėmesį patraukė įvairių formų ir dydžių saksofonai. Rytmečio pabaigai buvo paruošta vaizdinė medžiaga apie netradicinį instrumentą, kurio garsui išgauti naudojami 2000 stiklo rutuliukų.
   Antrąją dieną vyko edukaciniai užsiėmimai. Iš įvairiausių indelių, buteliukų, pagaliukų, gumelių ir kitų priemonių su vaikais gaminome muzikos instrumentus. Patys mažiausi rytmečio dalyviai pirštukais ėmė įvairias kruopas ir pylė į indukus - taip pasigamino barškučius. Iš ledų pagaliukų ir šiaudelių sukūrėme švilpynes, o skardinius indelius apvilkę balionais, pasigaminome būgnelius. Ant dėžučių uždėję gumeles, sukūrėme styginius instrumentus. Rytmečiui baigiantis subūrėme orkestrą.

Erika Vasiliauskaitė – Rašimienė
Bariūnų filialo vyr. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09