Renginiai

Įvykę renginiai

  2017-02-10



Vasario 8 dieną Plikiškių bibliotekoje organizuota informacinė valandėlė vaikams „Klaidūs interneto miškai“, skirta Saugesnio interneto savaitei.

 Vasario 8 dieną Plikiškių bibliotekoje organizuota informacinė valandėlė vaikams „Klaidūs interneto miškai“, skirta Saugesnio interneto savaitei. Pradinių klasių mokiniai raštu atsakė į bibliotekininkės pateiktus anketos klausimus apie naudojimąsi internetu, stebėjo ir aptarė mokomąjį filmuką „Kad kompiuteris netaptų priešu“, rungtyniavo atsakydami į testo „Ar esi saugus internete?“ klausimus.
   Pirmokai bandė surasti ir parodyti pagrindines kompiuterio dalis: monitorių, procesorių, klaviatūrą, pelę. Valandėlės metu vaikai pasakojo, kad jie saugiai žaidžia kompiuterinius žaidimus, naudojasi internetu. Bibliotekininkė pripažino, kad internetas – lyg klaidus miškas, svarbu nepaklysti jame, patarė vaikams, kaip išvengti netikėtumų, suteikė informacijos apie naudojimąsi Facebook paskyra. 
   Susitikimo pabaigoje vieni sėdo prie kompiuterių ir skubėjo sudėlioti naujų knygų viršelių dėliones, kiti, sustoję ratu, smagiai žaidė žaidimą „Siunčiu, siunčiu laišką“. O mažiausieji skaitytojai kūrė spalvingus kilimėlius kompiuterio pelei. 
Gražią iniciatyvą parodė ir aukštesniųjų klasių skaitytojai, kurie mokosi miesto mokyklose. Jie nusprendė dalyvauti konkurse „Papuošk bibliotekos duris“, todėl, vadovaudamiesi Saugesnio interneto dienos šūkiu „Skatinkime pokyčius: vienykimės dėl geresnio interneto!“, sukūrė instaliaciją ant bibliotekos durų apie interneto privalumus ir pavojus. 
   Šie skaitytojų darbai suteikia vilties, kad visi bus saugūs ir atsakingi naudodamiesi internetu bei mobiliaisiais įrenginiais.
Vyr. bibliotekininkė
Aušra Kriščiūnienė


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09