Renginiai

Įvykę renginiai

  2017-04-03



Balandžio 3 d. Linkaičių filialo jaunieji skaitytojai dalyvavo popietėje „Literatūrinės mįslės“, skirtoje Tarptautinei vaikų knygos dienai.

  Balandžio 3 d. Linkaičių filialo jaunieji skaitytojai dalyvavo popietėje „Literatūrinės mįslės“, skirtoje Tarptautinei vaikų knygos dienai. Šią reikšmingą dieną viso pasaulio vaikai ir suaugusieji literatūros bičiuliai pažymi nuo 1967 m. 
Aptarę šių metų Tarptautinės vaikų knygos dienos plakatą ir kreipimąsi į pasaulio jaunuosius skaitytojus, vaikai atliko užduotis – minė literatūrines mįsles.
   Jiems reikėjo atsakyti į klausimus, kuriame garsiame kaime gyvena tik šeši vaikai, išvardyti, kurie rašytojai savo knygų veikėjus gyvūnus mėgsta pavadinti žmonių vardais, sudėlioti „išbarstytas“ eilėraščio apie pavasarį eilutes, atspėti, iš kokios knygos skaitomas tekstas ir kt. 
   Kadangi 2017-ieji yra paskelbti Lietuvių kalbos kultūros metais, pora užduočių buvo susijusios su turtinga ir vaizdinga gimtąja kalba. Perskaitę Č. Navakausko eilėraštį „Žirgelių spalvos“, vaikai bandė paaiškinti, kokio plauko arkliai vadinami sarčiais, šyviais, obuolmušiais, juodbėriais, širmiais. Tikras galvosūkis pasirodė paaiškinti, kaip lietuviai vadina rudos spalvos karvę! Atsakymus rasti padėjo išmaniosios technologijos. 
   Kur kas lengviau popietės dalyviams sekėsi perskaityti žemaičių tarme parašytus bendraamžių eilėraščius „Pavasarė baimės“ ir „Najiedis katėns“. Šiuos nuotaikingus kūrinėlius ir daug kitų tekstų galima rasti žemaičių tarme išleistoje skaitinių knygelėje vaikams „Cīrulielis“ („Vyturėlis“). Bibliotekai ją padovanojo labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ atstovai.
Popietės pabaigoje buvo žaidžiamas žaidimas „Taip. Ne“. Lagamine slypėjo daiktai, susiję su knyga ir su Tarptautine vaikų knygos dienos švente. Ši užduotis popietės dalyvius įtraukė labiausiai.

 

Aleksandra Stulginskienė
Linkaičių filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09