Apie mus

Naujienos

  2017-06-06



Sekminių šventė Skaistgiryje „Daina dieną trumpina, daina darbą lengvina“ prasidėjo skaistgirietės tautodailininkės Virginijos Kutkienės ir jos tėvo tapytojo Kazimiero Liulevičiaus paveikslų parodos

   Sekminių šventė Skaistgiryje „Daina dieną trumpina, daina darbą lengvina“ prasidėjo skaistgirietės tautodailininkės Virginijos Kutkienės ir jos tėvo tapytojo Kazimiero Liulevičiaus paveikslų parodos ,,Tėvo pėdomis...“ atidarymu. Atidarymo metu skambėjo Editos Burbienės, Veltos ir Vytauto Liulių (vadovė Birutė Dauginytė) atliekamos dainos.
   Apie tėvą tapytoją Kazimierą Liulevičių prisiminimais dalijosi dukra Virginija Kutkienė. „Tėvelis išliko jautrus, didelės meninės sielos, kantrus ir išmintingas žmogus. Tėvelis tapyti eidavo į gamtą ir aš kartu. Mačiau, kaip ir ant drobės klojami dažai, kaip medis, upės vingis, debesys persikelia į paveikslą. Mėgo tapyti portretus, kompozicijai, spalvų derinimui vadovavosi patirtimi, įgyta J. Vienožinskio tapybos studijoje. Tai buvo jo stiprioji pusė mene. Jam patiko A. Varno, A. Zmuidzinavičiaus peizažai“, - prisiminimais dalijosi tautodailininkė. Virginijos kurso draugės prisiminė ne vieną gyvenimo akimirką, susijusią su Liulevičių šeima. 
    Šiemet Sekminių šventė sutapo su Tėvo diena, todėl labai džiugu, kad gerbiama Virginija Kutkienė pristatė ne tik savo, bet ir tėvelio darbus.

 

Lijana Degimienė
Skaistgirio filialo vedėja



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09