Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-01-10



Sausio 6 d. baigėsi „Knygų Kalėdų“ akcija, kurią jau septintąjį kartą globojo Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šias metais „Knygų Kalėdos“ kvietė ne tik dovanoti, bet ir patiems ateiti į artimiausią biblioteką – tą, kurią vadiname savo biblioteka.

   Sausio 6 d. baigėsi „Knygų Kalėdų“ akcija, kurią jau septintąjį kartą globojo Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šias metais „Knygų Kalėdos“ kvietė ne tik dovanoti, bet ir patiems ateiti į artimiausią biblioteką – tą, kurią vadiname savo biblioteka.
   Šių metų „Knygų Kalėdų“ naujove tapo speciali platforma, kurioje bibliotekos turėjo galimybę tiesiogiai išsakyti, kokių knygų trūksta labiausiai. Tai lėmė, kad bibliotekos sulaukė joms aktualių ir reikalingų knygų, pasiekusių ir pačias mažiausias miestų ir miestelių bibliotekas bei jų kaimo filialus.
   Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Eglė Šukienė su vyresniąja bibliotekininke Rita Brazauskiene, kaip ir kasmet, aplankė „Santaros“ senelių globos namus. Globos namų gyventojams bibliotekininkės ir romansų grupės „Ašalia“ vadovė Rita Kipšaitė dovanojo smagią nuotaiką ir naujų knygų, o Vidutė Petraitienė deklamavo eiles. 
   Rudiškių filiale vyko popietė „Gražiausia pasaka man ta, kurią man sekdavo mama“. Bibliotekininkė vaikams papasakojo, kad pasakos nėra šiuolaikinio žmogaus išradimas, jos atkeliavo iš seniausių laikų. Visose pasaulio šalyse vaikams sekamos pasakos apie milžinus ir nykštukus, princus ir princeses. Vaikams  pasakos padeda susikurti savą svajonę.
   Linkaičių filiale surengta viktorina, skirta „Knygų Kalėdoms“. Joje dalyvavo Gataučių Marcės Katiliūtės mokyklos šeštokai su lietuvių kalbos mokytoja Jūrate Armonavičiene. Moksleiviai atliko įvairias užduotis: ieškojo didžiausios, storiausios, mažiausios ir ploniausios knygos, sprendė kalbinius galvosūkius iš Ramutės Skučaitės knygos „Koks gi žodis pasirodys“, varžėsi, kad gražiau pasakys eiliuotą greitakalbę, sąraše „100 knygų vaikams ir Lietuvai“ ieškojo skaitytų kūrinių.
   Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje ir filialuose „Knygų Kalėdų“ tema iš viso buvo surengta daugiau nei 10 renginių, kurių metu dalyviai ir žiūrovai buvo kviečiami dovanoti knygas savo bibliotekoms. Pasibaigus akcijai suskaičiavome beveik 400 knygų vaikams ir suaugusiems, kuriomis praturtėjo Viešoji biblioteka ir filialai. Šiųmetėje akcijoje aktyviai dalyvavo ir knygas dovanojo įvairios organizacijos, bendruomenės, pavieniai asmenys ir ištikimiausi bibliotekų lankytojai. Kaip ir kasmet, prie akcijos prisijungė Joniškio klebonas dekanas Eduardas Semaška, padovanojęs bibliotekai 8 pačias naujausias, skaitytojų pageidaujamas knygas.
   Viešoji biblioteka nuoširdžiai dėkoja visiems, įsijungusiems į akciją ir dovanojusiems knygų: Reginai Damasickienei, Gražinai Pamparienei, Jonui Putinui, Dariui Rekiui, Alvydui Užkuraičiui, Lietuvos radijui ir televizijai, Vladai Mačiulytei, Daliai Norvaišienei, Reginai Jakienei, Drąsutei Saulienei, Annai Aleknavičienei, Vytautui Gasparavičiui, Lietuvos bibliotekininkų draugijai, Marytei Danutei Sekmokienei, Gražinai Andrašiūnienei, Gintarei Skaistei, Jovitai Šimkevičiūtei, Donei Valerijai Stonienei, Stefanijai Grigaliūnienei, Gitanai Vaitekūnienei, Juzei Kuzmienei, Gintarui Sveikackui, Ernestui Vasiliauskui, Rimai Petrėnienei, Aušrai Sakalienei, Augustui Vazniui, Lijanai Degimienei, Jolantai Jatulienei, Bronislavai Šidlauskienei, Daivai Kaikarytei, Gražutei Balčiūnienei, Larisai Šalkauskienei, Stasei Sinkevičienei, Marytei Kontautienei, Reginai Ignatjevai, Stanislavai Ramonaitei, Mindaugui Impoliui, Sandrai ir Tomui Rudžiams, Audronei ir Giedriui Impoliams, Eduardui Markovui, Onai Vaitkuvienei, Gabijai Rudytei, Virginijai ir Vidmantas Kutkoms, Augustinai Šlipaitienei, Ievai Rudytei, Dianai Šimkūnaitei, Vytautui  Didžpetriui, Kristinai Žebrauskaitei-Šileikienei, Aleksandrai Stulginskienei, Ingridai Jakienei, Angelei Dorčienei, Elenai Stankaitienei, Gaižaičių kaimo bendruomenei, Daliai Jacevičienei, Genovaitei Skirienei, Kamilei Gudauskaitei, Gretai Užkuraitytei, Linui Užkuraičiui, Loretai Juozekėnienei, Gitanai Janiulienei, Linai Lukošiūnienei, Reginai Barkagan, Emilijai Griniuvienei, Reginai Briedytei, Reginai Butkienei, Zitai Kražauskienei.

Ieva Lipskienė,
Vyriausioji bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09