Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-01-22



Sausio 19 d. Viešojoje bibliotekoje pristatytas solidus dvikalbis, ne tik Joniškio kraštui, bet ir Lietuvai svarbus leidinys dr. Ernesto Vasiliausko „Joniškio krašto dvarai.

   Sausio 19 d. Viešojoje bibliotekoje pristatytas solidus dvikalbis, ne tik Joniškio kraštui, bet ir Lietuvai svarbus leidinys dr. Ernesto Vasiliausko  „Joniškio krašto dvarai. Didžioji ir Mažoji Daunoravos, Bertaučiai, Satkūnai / Güter in der Gegend von Joniškis. Gross und Klein Donnerhof, Bärtautzen, Satkuhnen“.
  Šios knygos pristatymu visuomenei, baigtas įgyvendinti leidybos projektas „Joniškio krašto dvarai. Didžioji ir Mažoji Daunoravos, Bertaučiai, Satkūnai“, kurį rengė ir administravo Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Informacijos ir kraštotyros skyriaus vedėja Vijoleta Kuprevičienė. Projektą rėmė Lietuvos kultūros taryba, LR Kultūros ministerija, Joniškio rajono savivaldybės administracija, Kuršo jungtiniai fondai (Vokietija).
   Apie dvarus įdomiai kalbėjo ir į susirinkusiųjų klausimus atsakė knygos autorius dr. Ernestas Vasiliauskas. Vertėjas į vokiečių kalbą dr. Bernd Gliwa dalinosi maloniais bendradarbiavimo su E. Vasiliausku įspūdžiais. Knygos pristatyme taip pat dalyvavo grafas profesorius dr. Diedrich Keyserlingk, Daunoravos dvaro paskutinių savininkų Keyserlingk giminaitis, gyvenantis Vokietijoje. E. Vasiliauską sveikino bei Lietuvos Nepriklausomybės Akto kopiją įteikė LR Seimo narys, Valstybės istorinės atminties komisijos pirmininkas profesorius Arūnas Gumuliauskas. Už ilgametį kraštotyrinį darbą, kruopščiai fiksuojant ir populiarinant krašto iškilių žmonių atminimą LR Seimo nario Padėka įteikta šio projekto autorei Vijoletei Kuprevičienei. 
     Dvarai nyksta, o knygose užfiksuoti faktai, susisteminta archyvinė medžiaga lieka. Knygos autorių E. Vasiliauską sveikino Joniškio rajono savivaldybės vicemerė Vaida Aleknavičienė, savivaldybės Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyriausioji specialistė Regina Leknickienė, Viešosios bibliotekos direktorė Jovita Šimkevičiūtė, Joniškio ir Satkūnų seniūnės Janina Augustinaitienė ir Regina Butkienė, kolegos iš Joniškio kultūros įstaigų, Joniškio latvių bendruomenės narės. Už bendradarbiavimą  dėkojo rajono žiniasklaidos atstovės Lina Rudnickienė ir Loreta Ripskytė, savo buvusio mokinio kruopščiu darbu džiaugėsi E. Vasiliausko mokytojos. 
                                                                                                                  

Dalia Norvaišienė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09