Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-02-13



Minint Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmetį, Skaistgirio bibliotekoje surengtos kūrybinės dirbtuvėlės „Tautinių juostelių pynimas“.

   Minint Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmetį, Skaistgirio bibliotekoje surengtos kūrybinės dirbtuvėlės „Tautinių juostelių pynimas“. Pynimas – tai paprasčiausias juostų audimo būdas.
   Vasario 8 d. būrelis miestelio gražiadarbių susirinko prisiminti tautinės juostos pynimo tradicijų ir nusipinti po juostą. Pamokyti pynimo meno mielai sutiko Žvelgaičių bendruomenės pirmininkė Regina Gužauskienė.
   Aptarusios kokio ilgio ir rašto bus pirmoji pinta juosta moterys kibo į darbą. Pynimui buvo naudojami pusvilnoniai trijų spalvų siūlai, kurie užneriami ant virbalo pagal norimą raštą. Juosta pinama padalinus plotį pusiau, pinant iš kraštų į vidurį. Pintinėms juostoms būdingi rombų ir eglučių motyvai. Moterys džiaugėsi išpynusios po pirmąjį rašto motyvą.  Kiekvienąkart sekėsi vis geriau. Išsiaiškinusios juostai užbaigti naudojamą techniką, moterys padėkojo Reginai už mokymą. Pirmojo pynimo rezultatais džiaugėsi ir mokymų vadovė, ir dalyvavusios moterys. 

Jolanta Jatulienė
Skaistgirio filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09