Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-02-23



Skaistgiriečiai jau šešerius metus dalyvauja respublikiniame projekte „Eismo saugumas bendruomenėse“, kurį organizuoja Automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, o vykdo Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga

  Skaistgiriečiai jau šešerius metus dalyvauja respublikiniame projekte „Eismo saugumas bendruomenėse“, kurį organizuoja Automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, o vykdo Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga. Šiemet  į susivienijimą, kurį koordinavo Skaistgirio moterų draugija „Versmė“, prisijungė  Skaistgirio Šv. Jurgio parapija, Reibinių kaimo bendruomenė ir Skaistgirio biblioteka. Keturios  susivienijimo grupės organizavo pačius įvairiausius renginius, kurių metu buvo kalbama ir informuojama eismo saugumo klausimais.
   Moterų draugija „Versmė“ organizavo Donorų dienas, susitikimus su policijos, priešgaisrinės saugos pareigūnais, medikais. Reibiniečiai gamino atšvaitus ir perspėjamuosius ženklus. Parapija organizavo atmintinas dienas apie eismo saugumą keliuose. 
   Skaistgirio bibliotekoje gegužės mėnesį viešėjo vyriausias policijos kapelionas, kunigas Algirdas Toliatas, kuris ne tik pristatė savo knygą „Žmogaus ir Dievo metai“, bet ir kalbėjo apie savęs saugojimą keliuose, kvietė išgirsti specialistų ir policijos pareigūnų prašymus būti atsakingiems. Spalio mėnesį buvo išrinkti „Mandagiausias vairuotojas“ ir „Dviratiškiausias seniūnijos gyventojas“.  Su vaikų dienos centro „Draugystės tiltas“ vaikais pieštas šio projekto simbolis – katinas. 
   Lapkričio mėnesį su bibliotekos skaitytojais ir lankytojais kalbėjome eismo saugumo klausimais: apie atšvaitų nešiojimą, šviesą atspindinčių priemonių svarbą tamsiu paros metu.  Bibliotekos lankytojai mielai apžiūrėjo parodą, kuri buvo surengta eismo saugumo tema, taip pat, neturintiems atšvaitų ar liemenių, jos buvo dovanojamos. 
   Sausio mėnesio pabaigoje surengta Vidos Urbonienės foto nuotraukų paroda „Eismo saugumas bendruomenėse“. 
   Projekto renginyje-aptarime be keturių susivienijimo grupių atstovų dalyvavo Joniškio rajono savivaldybės Infrastruktūros skyriaus Viešosios tvarkos poskyrio vedėja Daiva Zikienė, Priešgaisrinės tarnybos vadovas Virginijus Vasiliūnas, Joniškio Priešgaisrinės tarnybos darbuotoja Lina Gerbenienė,  bendruomenės pareigūnai Algis Sakalauskas ir Daina Kaminskienė. 
   Aptartas  vykdytas projektas, pasidžiaugta nuosekliu darbu, dėkota vieni kitiems už bendradarbiavimą, palaikymą. Pasidžiaugus pasiektais rezultatais, policijos ir priešgaisrinės tarnybos atstovai padėkojo susivienijimo veiklą koordinavusiai Skaistgirio seniūnaitei  Vidai Urbonienei . 
   Džiaugiamės ir mes, kad 2017 metais turėjome galimybę sudalyvauti šiame projekte.

 

Lijana Degimienė
Skaistgirio filialo vedėja



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09