Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-04-11



Balandžio 9 dienos rytą Žagarės bibliotekos vedėja Aušra Jonuitytė aplankė miesto specialiosios mokyklos dienos užimtumo centro lankytojus ir socialines darbuotojas.

   Balandžio 9 dienos rytą Žagarės bibliotekos vedėja Aušra Jonuitytė aplankė miesto specialiosios mokyklos dienos užimtumo centro lankytojus ir socialines darbuotojas. 
   Kovo 21 d. Viešojoje bibliotekoje vyko mokymai bibliotekos darbuotojams tema „iPad planšečių galimybės tavo poreikiams“. Jų metu bibliotekos darbuotojos buvo supažindintos su programėlėmis: „Quiver“, „Googletranslate“, „Dainorėlis“, „Lietava“, „Shazam“, „Žaliapėdis“, „Knygos kelias“ ir kt. Kadangi Žagarės biblioteka turi planšetinį kompiuterį, įgytas žinias pabandyta pritaikyti organizuojant edukacinius užsiėmimus, renginius.
    Gali atrodyti, kad planšetinis kompiuteris įdomus tik vaikams, tačiau tai ir suaugusiems laisvalaikio praleidimui tinkamas įrenginys. Susirinkusieji buvo supažindinti su planšetinio kompiuterio galimybėmis, jiems pademonstruotos knygos su papildyta realybe. Labiausiai patiko programėlė „Quiver 3D“. Parsisiuntus ją į savo išmanųjį įrenginį, planšetėje galima pamatyti 3D vaizdą. Likus kelioms dienoms iki susitikimo, centro lankytojams buvo pasiūlyta nuspalvinti iš specialios interneto svetainės atspausdintų paveikslėlių. Vėliau, laikant planšetę virš nuspalvinto piešinio, ekrane atgijo 3D vaizdas – sukosi Žemės rutulys, aplink kurį matėsi visa galaktika, vaikštinėjo paukščiai, vandenyno dugne plaukiojo žuvys, o viską lydėjo įvairūs garsai. 
    Nepastebimai greit prabėgo užsiėmimo valanda. Centro lankytojai liko patenkinti, susipažinę su technologijų naujovėmis.

Aušra Jonuitytė
Žagarės bibliotekos vedėja

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09