Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-04-25



Jurginės – krikščioniškosios Lietuvos pavasario sutikimo šventė.

    Jurginės – krikščioniškosios Lietuvos pavasario sutikimo šventė. Šią dieną mūsų protėviai rengė pirmųjų pavasario darbų ir tikrosios pavasarinės žalumos sutikimo šventę, minėjo Šv. Jurgio – gyvulių globėjo dieną.
   Gražią balandžio 23 dienos popietę į Daunoravos biblioteką rinkosi ne mažas būrelis lankytojų. Nors Daunoravoje ir aplinkiniuose kaimuose gyvulių beveik nebeliko, bet paprotys yra paprotys. Bibliotekininkės rankomis nešamas duonos kepalas kartu su atvykusiais lankytojais apkeliavo aplink bibliotekos pastatą (kaip kad ūkininkas, nešinas duonos kepalu, apeidavo savo valdas).
     Tądien pagerbėme augmeniją – bibliotekos kieme pasodinome liepos medelį, kurį moterys išpuošė pavasariniais žiedais. Po lauke atliktų ritualų bibliotekininkė susirinkusiems linkėjo sveikatos ir kvietė į biblioteką prie puodelio arbatos. Skambant Jurginių dainoms (pasitelkus šiuolaikines technologijas, tokias kaip „Youtube“, o ne kaip kadais, sulipus ant tvorų) buvo prisiminta vaikystė, kai gyvulių buvo pilnos ganyklos, ir jos metu švęstų Jurginių papročiai.

Nijolė Jasaitienė
Daunoravos filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09