Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-05-02



Balandžio 30 d. 18-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje baigėsi šventine rajono bibliotekininkų sueiga, kurios metu buvo paskelbti ir apdovanoti geriausi Jono Avyžiaus viešosios

     Balandžio 30 d. 18-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje baigėsi šventine rajono bibliotekininkų sueiga, kurios metu buvo paskelbti ir apdovanoti geriausi Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos ir filialų metų bibliotekininkai, vyko seminaras tema „Vaikų kūrybiškumą ir saviraišką skatinančios veiklos: menas, literatūra, teatras“.
     Už reikšmingiausius darbus bibliotekos veikloje per praėjusius 2017-uosius metus padėkomis apdovanotos Viešosios bibliotekos vyriausioji bibliotekininkė projektinei ir edukacinei veiklai Ieva Lipskienė ir Plikiškių filialo vyresnioji bibliotekininkė Aušra Kriščiūnienė. Taip pat buvo pasveikintos ir kitos konkurse dalyvavusios bibliotekos darbuotojos.
     Seminaro „Vaikų kūrybiškumą ir saviraišką skatinančios veiklos: menas, literatūra, teatras“ metu pranešimus skaitė Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė Urtė Vaserienė, Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Gruzdžių Augustino Griciaus bibliotekos bibliotekininkė Jurgita Jasiškytė bei Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Dovilė Kurlienė. 
     U. Vaserienė pristatė žurnalo „Rubinaitis“ istoriją ir jo svarbą bibliotekininko darbe. Šiame leidinyje publikuojami vaikų literatūros teorijos, istorijos ir kritikos straipsniai, recenzuojamos naujausios knygos. U. Vaserienės manymu, šis žurnalas yra dešinioji bibliotekininko ranka. 
    Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Gruzdžių Augustino Griciaus bibliotekos bibliotekininkė Jurgita Jasiškytė pristatė savo šeimos ir bibliotekos lėlių teatro veiklą. Demonstruodama savo sukurtas lėles, bibliotekininkė papasakojo apie abiejų teatrų vaidintus spektaklius, linksmus nutikimus vaidinimų metu. Šeimos teatras „Abra kadabra“ yra apdovanotas Lietuvos liaudies kultūros centro garbingu apdovanojimu „Aukso paukštė“. Bibliotekos lėlių teatras „Stebuklingas lagaminas“ taip pat dalyvauja įvairiuose lėlių teatrų festivaliuose. Lėles bibliotekininkė gamina iš netikėčiausių medžiagų: buityje naudojamų daiktų (šveistukų, kempinių, šiukšlių maišų ir kt.), skėčių, pintų krepšių, nereikalingų audinių. Pasak bibliotekininkės, svarbiausia, kad siuvamos lėlės atitiktų kūrinio idėją.
     Joniškio  Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Dovilė Kurlienė kalbėjo apie iliustracijų svarbą vaikams skirtose knygose. Ji išsamiai pristatė užsienio ir lietuvių vaikų knygų iliustratorius, jų iliustruotus kūrinius. Vedėjos manymu, knyga yra kaip meno kūrinys, kuriame tekstas ir iliustracijos tampa vieniu. 
     Po seminaro Lietuvos bibliotekininkų draugijos Joniškio skyriaus pirmininkė Vijoleta Kuprevičienė pasidalijo mintimis iš tarptautinės konferencijos „Kartu mes kuriame ateitį“. Pagrindinė jos išgirsta konferencijoje mintis, kad svarbiausia technologijų amžiuje yra kūrybiškumas, nes jo pakeisti negali joks robotas. Tik kūrybiškas žmogus gali keisti pasaulį, kurti naujas technologijas. 
     Renginio pabaigoje Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktorė Jovita Šimkevičiūtė pasveikino nuo 2018 m. gegužės 2 d. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotojo pareigas eisiančią Gitą Vilčiauskienę ir palinkėjo sėkmės bei  kūrybiškumo naujame darbe.

Viešosios bibliotekos inf.
Ritos Mačiukienės nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09