Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-05-10



Gegužės 7 d. Medvilionyse (Kriukų sen., Joniškio r.) vyko rytmetis „Kriukiečių žinia Europai“, skirtas Europos dienai paminėti.

   Gegužės 7 d. Medvilionyse (Kriukų sen., Joniškio r.) vyko rytmetis „Kriukiečių žinia Europai“, skirtas Europos dienai paminėti. Renginyje dalyvavo Kriukų pagrindinės mokyklos moksleiviai ir mokytoja Laima Kasiulienė. Renginio metu moksleiviai supažindinti su Europos Sąjungos šalių paveldu, kultūra, žymiais krašto šviesuoliais, lietuvybės puoselėtojais, aktyviais politikos ir visuomenės veikėjais bajorais von Goesais.
    Medvilionių Goesai – europinio lygio elito giminė, kuri buvo paplitusi visoje Europoje: Portugalijoje, Flandrijoje, Austrijoje, Kurše, Švedijoje ir Lietuvoje. Rytmečio metu vaikams buvo išdalinti Europos žemėlapiai, kuriuose jie sekė Goesų giminės palikuonių pėdsakais Europoje. Atidžiai išstudijavę žemėlapius, moksleiviai skaitė Joniškio literatų klubo „Audruvės“ narių Ligitos Eitkevičienės ir Jono Ivanausko eilėraščius, dėliojo iš raidžių frazes, atliko viktorinos apie Europą užduotis. 
    Taip buvo perduota kriukiečių žinia Europai, kad Lietuvoje, Joniškio krašte, gyveno ir aktyviai veikė Europos kilmingos Goesų giminės palikuonys.

Violeta Navickienė
Kriukų filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09