Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-05-28



Gegužės 25-ąją, priešpaskutinę tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris 2018“ dieną, eilės skambėjo Joniškio krašte.

   Gegužės 25-ąją, priešpaskutinę tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris 2018“ dieną, eilės skambėjo Joniškio krašte. Joniškio rajono savivaldybėje svetingai sutikta svečių grupė savo poetinio žodžio misiją tęsė Žagarėje, kur dvaro rūmuose įvyko poezijos vidudienio renginys.
   Baigiamasis susitikimas su „Poezijos pavasario 2018“ svečiais vyko Joniškio Raudonojoje sinagogoje. Valstybės atkūrimo šimtmečio poezijos skaitymo vakarą pradėjo Algimanto Raudonikio meno mokyklos jaunieji akordeonistai (vadovė Vilma Skrodenienė). Renginio vedėja Ieva Lipskienė supažindino su svečiais ir trumpai pristatė jų kūrybą. Skaitovės Irenos Plaušinaitytės skaitomas Birutės Baltrušaitytės-Masionienės eiles apie Lietuvą keitė viešnios iš Brazilijos Simone Spoladore braziliška poezija. Spalvinga asmenybė – svečias iš Šveicarijos, gyvenantis Londone, o rašantis itališkai Vanni Bianconi sakė, kad jo poezija turėtų būti suprantama joniškiečiams, nes ir jie yra „esantys šalia sienos“. Poetė Ramunė Brundzaitė skaitė ne tik savo eilėraščius, bet ir užsienio svečių poezijos vertimus. Po santūraus uteniškio Vytauto Kazielos poetinio žodžio Benediktas Januševičius joniškiečius išjudino, prajuokino, nustebino – negali nesižavėti, koks gražus, spalvingas ir sodrus yra lietuviškas žodis. O poeziją papildė ir Raudonosios sinagogos erdves užliejo kamerinės muzikos atlikėjos Sigutės Trimakaitės atliekamos dainos bei giesmės. 
    Joniškio rašančiųjų ir kuriančiųjų vardu žodį tarusios Regina Briedytė ir Kilnutė Riškuvienė dėkojo „Poezijos pavasario“ svečiams už „atlaidus ir atgaivą sielai, už poetinį žodį, kuris nustebina, suglumina, priverčia pasimesti, bet nepalieka abejingų“. 
   Joniškio Jono Avyžiaus viešoji biblioteka kartu su Lietuvos rašytojų sąjunga bei Rašytojų klubu buvo šių susitikimų organizatorė. Bibliotekos direktorė Jovita Šimkevičiūtė pasidžiaugė, kad iškiliausias Lietuvos kasmetinis literatūrinis renginys pasiekė ir Joniškį, o joniškiečiams buvo dovanota poezijos šventė, kurioje skambėjo autentiškos, pačių poetų ir kūrėjų skaitomos eilės.

Dalia Norvaišienė,
Informacijos ir kraštotyros skyriaus vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09