Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-06-29



Liepos mėnesį Žagarės bibliotekoje eksponuojama Rūtos Grybienės piešinių paroda. Ji – buvusi Žagarės gyventoja, baigusi Žagarės vidurinę mokyklą.

   Liepos mėnesį Žagarės bibliotekoje eksponuojama Rūtos Grybienės piešinių paroda. Ji – buvusi Žagarės gyventoja, baigusi Žagarės vidurinę mokyklą. Šiuo metu dirba Upytės Antano Belazaro pradinės mokyklos dailės ir technologijų mokytoja. Jos piešiniuose dažniausiai vaizduojamos tulpės. Ir tai ne atsitiktinumas.
   Tulpė – ne tik visiems žinoma darželio gėlė. 1980 m. olandų gėlininkas selekcininkas J. W. S. van der Wereld, sergantis Parkinsono liga, sukūrė raudonai baltą tulpę, kurią pavadino dr. Jameso Parkinsono tulpe. Po metų ši gėlė pripažinta pasauliniu Parkinsono ligos simboliu. 
   Tulpė tapo Rūtai artima ir svarbi, kai įsijungė į socialiniame tinkle susikūrusios grupės „Mano sodo tulpė“ veiklą. Kaip sako pati Rūta, menas šiame gyvenimo etape pačiai netikėtai tapo svarbus ir reikalingas, jis privertė į pasaulį pažvelgti kitomis akimis, moteris tapo tvirtesnė, priimdama ligą ne kaip bausmę, o kaip Dievo dovaną. Piešdama R. Grybienė jaučiasi geriau, nes pats procesas atpalaiduoja, suteikia sielai ramybę. Todėl darbuose emocijos išreikštos įvairiais simboliais ir ryškiomis spalvomis. Ši tulpių galerija tarsi priminimas sergantiems, kad dar turi laiko nuveikti gražių darbų. Ir sveikiems, kad gėda dejuoti ir skųstis, kai gali viską. Meno terapija – galinga jėga.
Žagarės bibliotekos informacija


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09